Branza proaspata pentru bebelusi

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 26 Ian 2014 | 8492 vizualizari

 

Nu imi aduc aminte exact momentul in care am inceput sa ii introduc in alimentatie branza proaspata, insa o dilema am avut: cum sa o pregatesc, daca sa o cumpar din comert, proaspata, sau gata ambalata in cutii cu tot felul de adaosuri. Nu mi-a suras nici ideea de a adauga calciu lactic sub forma de pastilute. Nici metoda clasica, aceea de a lasa laptele la prins, fara sa necesite fierbere. Rebeca fiind mica, nu am riscat (de fapt nici acum nu o fac) sa ii dau lapte nefiert. In primele luni i-am pregatit branza doar din lapte de capra, procurat de la o sursa de incredere. Ambele metode folosite de mine, sunt simple si garanteaza un gust bun bun!

 

INGREDIENTE

Prima metoda si cea mai simpla, necesita:
  • 400 ml lapte
  • 2-3 lingurite cu suc de lamaie
Cea de a doua metoda, necesita:
  • 500 ml lapte
  • 200 gr iaurt gras, cremos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata pentru bebelusi:

Procedam astfel: Fierbem laptele bine  (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica formata cu ajutorul unei site, avand grija sa se scurga bine de zer.  Simplu, nu?

TIPS-URI

1

Oricare ar fi metoda folosita, laptele trebuie sa fie cat mai gras pentru a obtine o branza proaspata de calitate, gustoasa, cremoasa si pufoasa.

2

In functie de varsta copilasului, se poate folosi ca atare, fie in combinatie cu iaurt, smantana sau mamaliguta.

3

Daca laptele folosit nu este suficient de gras, branza rezultata va fi in cantitate mica, sfaramicioasa si cu un gust sters, apos.

4

Daca folosim sucul proaspat de lamaie, aveti grija sa nu puneti mai mult de 2-3 lingurite, in functie de cantitatea de lapte. Alfel branzica va fi acra.

5

Si cel mai important, nu am pastrat-o niciodata mai mult de 48 de ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata pentru bebelusi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pestisori din mamaliga pane